Bekkenbodemklachten

Meer informatie over bekkenbodemklachten

Als u moeite heeft met het ophouden van urine, last heeft van verstoppingsklachten, incontinentie van urine of ontlasting of recidiverende blaasontsteking heeft, dan kan het zijn dat u last heeft van problemen in het bekkenbodemgebied. Het kan verschillende oorzaken hebben, zoals een bevalling, een operatie in het gebied van het bekken, (chronische) rugklachten of psychische oorzaak (nare ervaringen, bijvoorbeeld misbruiken). Het kan zijn dat de spieren van de bekkenbodem te slap zijn of juist te strak zijn aangespannen.

Hoe lang de behandeling gaat duren, is helemaal afhankelijk van de oorzaak. Het is dan ook niet te zeggen hoe lang behandeling in beslag gaat nemen.

Door te slappe of te strak gespannen bekkenbodemspieren kunt u last hebben/krijgen van incontinentieklachten, verstoppingsklachten, blaasontsteking, pijn bij het vrijen of het moeite met het ophouden van de urine.

In eerste instantie zult u de controle over de bekkenbodemspieren terug moeten krijgen. Dit leert u van een fysiotherapeut, die gespecialiseerd is in de behandeling van de bekkenbodem. Deze behandeling kunnen wij u niet bieden.
Als u de controle over de spieren weer terug heeft, kunt u nog wel behandeld worden met ons OriGENE apparaat, omdat is gebleken dat hierdoor de bekkenbodemspieren weer sterker worden.
 
We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut van ADFYS Paramedisch Centrum belt u dan terug. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.
Dit is geheel afhankelijk van de oorzaak van het ontstaan van deze klachten. Bij te gespannen spieren moet u leren om te ontspannen, maar bij te slappe spieren moet u deze gaan trainen. Doe dit nooit zonder hulp, want dan zou u het verkeerd aan kunnen leren. Indien er een psychische component bij zit, kunt u contact opnemen met de POH voor een gesprek.
 
Als u de pijn ondraaglijk vind of u maakt zich ernstig zorgen neem dan contact op met uw huisarts of raadpleeg www.thuisarts.nl
 
Lukraak op internet zoeken raden wij af.