Chronische lage rugpijn

Meer informatie over chronische lage rugpijn:

Chronisch lage rugpijn is rugpijn die na 4 weken nog geen tekenen van herstel vertoont. Ook kortere klachtenperiodes die meerdere keren per jaar optreden en er toe leiden dat u niet normaal kunt functioneren kunnen als chronisch worden bestempeld. In de meeste gevallen is niet duidelijk wat de oorzaak is (a-specifieke lage rugpijn). Soms worden er bij aanvullend onderzoek (Röntgenfoto, scan) afwijkingen gevonden maar ook dan is het de vraag af deze afwijkingen de klachten verklaren.

Omdat vaak niet duidelijk is wat de oorzaak van de klachten is kan moeilijk worden aangegeven hoe lang het gaat duren. In ieder geval is het belangrijk om in beweging te blijven en te kijken naar welke factoren de klachten mogelijk veroorzaken maar met name ook welke factoren het herstel belemmeren.

Als rugpijn langere tijd duurt bestaat het risico dat u de rug teveel gaat ontzien. Dit zal op termijn leiden tot verlies van spierkracht, beweeglijkheid en stabiliteit. Ook kunt u zich zorgen gaan maken over de mogelijke oorzaak waardoor u gespannen gaat bewegen. Verzuim van werk, school of sport kan ertoe leiden dat u zich onder druk gezet voelt om toch vooral snel te herstellen. Niet zelden worden er bij aanvullend onderzoek dingen gevonden die niets met uw klachten te maken hebben maar u de moed ontnemen, zoals ‘versleten wervels’. Die heeft vrijwel iedereen vanaf een bepaalde leeftijd, ook de mensen zonder klachten.

Bij ADFYS Paramedisch Centrum behandelen wij jaarlijks vele cliënten met lage rugklachten, van relatief eenvoudig tot zeer complex. De behandeling kan bestaan uit oefeningen, manuele therapie, dry needling tot aan advies en begeleiding bij sport, afvallen, en werkhervatting.

Een bijzondere en vaak verrassend effectieve behandelmethode is OriGENE rugtraining.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut van ADFYS Paramedisch Centrum belt u dan terug. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Als rugklachten niet spontaan herstellen of steeds terugkeren dan is het hoog tijd om te kijken naar de oorzaken hiervan. Hierbij kunnen wij u helpen. In elk geval:

Blijf gedoseerd bewegen, voorkom overgewicht, stop met roken. Wees alert op uw (werk)houding en werkbelasting.

Als u de pijn ondraaglijk vind of u maakt zich ernstig zorgen neem dan contact op met uw huisarts of raadpleeg www.thuisarts.nl

Lukraak op internet zoeken raden wij af.