Lipoedeem

Zeker bij overgewicht kan gewichtsvermindering een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van klachten bij Lipoedeem. Belangrijk is daarbij vooral dat er gekeken wordt naar het verlagen van de vetmassa en het verhogen van de spiermassa. Meer spiermassa betekent dat er meer vetmassa verbrand kan worden.

De diëtist kijkt samen met u wat het beste bij u past. In eerste instantie zal er gestart worden met aanpassingen volgens de Richtlijn Goede Voeding. Indien nodig en/of gewenst kan er ook gekeken worden naar een koolhydraatbeperking. De begeleiding van mensen met Lipoedeem gebeurd meestal in samenwerking met de Oedeemtherapeut in verband met het belang van bewegen.

Aan de hand van uw huidige voedingspatroon worden de adviezen opgesteld. De diëtist kijkt samen met u waar u tegen aan loopt en past hier de adviezen op aan. Daarnaast zal de vetmassa bepaald worden om goed in de gaten te houden of de gewichtsvermindering op de juiste manier plaatsvind.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut belt u dan terug. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.