Ergotherapie en MS

Ergotherapie bij Multiple Sclerose is net als ergotherapie bij elke andere doelgroep. Het is gericht op uw hulpvragen, die gericht kunnen zijn op alle activiteiten van het dagelijks leven. De ergotherapeut stelt u in staat om (weer) zo zelfstandig mogelijk de activiteiten die u wil of moet doen uit te voeren.

Tessa Molenaar, ergotherapeut bij ADFYS, is aangesloten bij de MS Zorg Nederland community. Dit houdt in dat zij de basisscholing van MS Zorg Nederland heeft gevolgd en zij gespecialiseerd is in MS. Zie voor meer informatie de website van MS Zorg Nederland: website MS Zorg Nederland

Waar de behandeling uit bestaat is volledig afhankelijk van uw hulpvragen. De behandeling richt zich op het zo zelfstandig mogelijk uitvoeren van dagelijkse activiteiten. De ergotherapeut coacht, traint, behandeld en adviseert.

De ergotherapeut zal eerst uitgebreid kennis met u maken en samen met u bepalen waar uw hulpvragen liggen. Daarna zullen er aan de hand van de hulpvragen observaties plaats vinden en zal de behandeling starten. De ergotherapeut kan u voorlichting en tips geven, bijvoorbeeld over hoe u kunt omgaan met vermoeidheid of hoe u bepaalde handelingen makkelijker kunt uitvoeren. Zij kan u ook helpen om geschikte hulpmiddelen uit te zoeken.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut belt of mailt u dan terug.