Hulpmiddelen en Wmo

Wilt u graag adviezen over welke hulpmiddelen u aan kunt schaffen? De ergotherapeut kan u daarin adviseren waardoor u gemakkelijker een keuze kunt maken.  
Bent u van plan een hulpmiddel aan te schaffen dat aangevraagd moet worden via de Wet maatschappelijke ondersteuning? De ergotherapeut kan u hierbij ondersteunen. 

Als u een aanvraag bij de Wmo wilt doen, kan de ergotherapeut u daarbij ondersteunen. Ook als u nog niet precies weet wat u bij de Wmo wilt aanvragen, kan zij u helpen. Zij kan u vertellen hoe deze aanvraag in zijn werk gaat, een ondersteunend verslag voor de Wmo schrijven en u helpen bij het gesprek met de Wmo.

Bij het uitkiezen van een geschikt hulpmiddel kan de ergotherapeut de voor- en nadelen van verschillende hulpmiddelen vertellen en kan zij u adviseren waar u deze kunt aanschaffen. In de praktijk zijn ook verschillende hulpmiddelen aanwezig die u kunt proberen.

Als u een aanvraag bij de Wmo wilt doen, neemt de ergotherapeut eerst met u door hoe zo’n aanvraag in zijn werk gaat. Daarna doet u de melding en aanvraag. De ergotherapeut zal een ondersteunend verslag schrijven voor de Wmo. Als u dat wil, kan de ergotherapeut bij het gesprek met de gemeente en de eventuele levering van het hulpmiddel aanwezig zijn.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut belt of mailt u dan terug.