Halsrib

Meer informatie over Halsrib:

Ieder mens heeft 24 ribben, 12 links en 12 rechts. Deze ribben zitten aan de achterzijde vast aan de borstwervelkolom en lopen naar voren richting het borstbeen. Een halsrib is een aangroeisel aan de onderste nekwervel.

Een halsrib is aangeboren. Het hoeft niet altijd klachten te geven, maar in sommige gevallen kunnen er door druk op de zenuwbundel klachten ontstaan.

Er kunnen klachten optreden in de arm door druk op de zenuwbundel. In welk gedeelte van de arm u pijnklachten ervaart, is afhankelijk van welk gedeelte van de zenuwbundel bekneld wordt.

We kunnen u helpen met het zoeken naar de reden waardoor u de pijnklachten hebt gekregen. Meestal is het corrigeren van de houding een belangrijk doel. Ook kan het nodig zijn op de spieren en de zenuwen in de nek/schouderregio te mobiliseren.
Indien de klachten heftig zijn, kan het zijn dat de halsrib operatief verwijderd moet worden.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut van ADFYS Paramedisch Centrum belt u dan terug. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Probeer goed rechtop te blijven zitten, ga niet hangen op de bank. Hoe meer u in gebogen houding blijft, deste groter de kans is, dat de compressie op de zenuwbundel toeneemt.

Blijf gedoseerd bewegen. Probeer te ontspannen. Als u de pijn ondraaglijk vind of u maakt zich ernstig zorgen neem dan contact op met uw huisarts of raadpleeg www.thuisarts.nl

Lukraak op internet zoeken raden wij af.