Maarten Vreeburg

Sinds mei 1986 ben ik werkzaam in Culemborg. Hobby’s: koken, eten, fotografie, DHZ, tuin, vakantie. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Al vanaf klein kind was ik geïnteresseerd in de natuur. Op school was biologie mijn favoriete vak en met een vader als medicus kon het niet anders dan dat ik ook iets in de gezondheidszorg zou gaan doen. Als fysiotherapeut en manueel-therapeut komt deze start nog steeds goed van pas

Vanaf het begin van mijn carrière ben ik ervan overtuigd dat er veel meer interactie is tussen lichaam en geest dan wij denken. Waarmee ik afweek van de gevestigde orde was dat naar mijn mening deze interactie ook vaak van lichaam naar geest gaat. Ik zet me nadrukkelijk af tegen de aanname dat onverklaarde klachten altijd wel tussen de oren zullen zitten. Als je maar lang genoeg niet lekker functioneert vanwege lichamelijke beperkingen dan komt die mentale factor vanzelf. Gelukkig wordt er de laatste jaren steeds meer bekend over deze mechanismen. Mijn interesse gaat nadrukkelijk uit naar de biologische aspecten die een rol spelen bij gezondheid en ziekte. Meer dan de meesten van ons denken en zouden willen zijn we afhankelijk van onbewuste mechanismen die gericht zijn op voortbestaan van de soort. Deze bepalen allerlei processen in ons lichaam en effecten daarvan op ons gedrag. Door klachten in een brede context te plaatsen, noem het holistisch, zijn ingewikkelde en soms langdurige klachten te begrijpen en te beïnvloeden zonder ingewikkeld medisch ingrijpen. De vraag wat een klacht mogelijk heeft veroorzaakt wordt meestal wel gesteld. Maar de meer belangrijker vraag: waarom het lichaam er niet in slaagt de problemen op te lossen, wordt vaak vergeten. Door hiernaar te kijken kan het zelf herstellende vermogen van het lichaam worden geprikkeld. Hiermee zijn fysiotherapie en zeker manuele therapie eigenlijk natuurgeneeswijzen en een betaalbare, effectieve bijdrage aan gezondheidzonder noemenswaardige bijwekingen.

BIG registratie: 29035395604
AGB-code: 04027774
Overige registraties:
Lid van: KNGF, NVMT, zorggroep FysioRivierenland

Werkzaam op de locaties:

De Dreven en Medisch Centrum Parijsch in Culemborg, Paramedisch Centrum Leerdam.

Afgelopen maanden ontzettend fijn behandeld met een heel mooi resultaat. Ik kwam van ver….lopen ging lastig net als de trap. In combi met de podoloog en natuurlijk zelf oefenen steeds in samenspraak met mijn fysio Maarten zoveel vooruitgang geboekt. Ik heb weer een stukje leven terug en plan weer dingen omdat ik beter kan lopen….ik ben blij en weet zeker dat ik aan de bel trek als het weer minder word.

Mijn fysio Maarten heeft voor mij een behandeling op maat bedacht waar ik veel baat bij had. Blij dat het zo is gegaan en ook erg tevreden omdat ik al best lang met knieklachten en rugklachten liep.

Mw. A. van R., 63 jaar, ***** sterren

Ruim 25 jaar geleden kwam ik voor het eerst voor een behandeling bij Maarten Vreeburg. Hij verloste mij binnen drie maanden van enorme rugpijnen waar een hele batterij van doktoren en therapeuten in twee jaar nauwelijks vooruitgang wist te boeken. Een systematische analyse bracht het echte probleem in beeld. In de afgelopen 25 jaar ben ik diverse keren door hem maar ook door zijn collega’s behandeld. Niet alleen voor mijn rug maar ook voor sportblessures aan knie, enkels en nek. Soms therapie in combinatie met hersteltrainingen. Telkens ben ik met succes behandeld. Dat te samen met de persoonlijke en deskundige behandeling en de goede communicatie zijn voor reden om Adfys Paramedisch centrum zondermeer aan te raden.

dhr. F.O., 59 jaar, ***** sterren