Migraine

Meer informatie over Migraine:

Aanvalsgewijs type hoofdpijn welke een paar keer per maand, maar ook een paar keer per jaar kan voorkomen. Dit type hoofdpijn kan gepaard gaan met of zonder aura verschijnselen. Aura verschijnselen zijn; misselijkheid en/of braken, gevoeligheid voor licht en geluid. De hoofdpijn klachten nemen vaak toe met lichamelijke inspanning. Vaak begint deze hoofdpijn vanuit de nek en straalt uit naar de voor en zijkanten van het hoofd.

De duur van een aanval kan variëren van 4 tot 72 uur. 80% van de mensen die bekend zijn met migraine hebben minder dan 14 dagen per jaar klachten.

Vraag bij uw therapeut of arts naar meer informatie betreffende de eventuele gevolgen.

De behandelingen die gegeven kunnen worden verschillen per persoon. Het is vaak goed om te onderzoeken of er verminderde bewegelijkheid is in de nek/bovenrug regio, en hoe het is met de algehele spierspanning in de nekregio en het functioneren van de dieper gelegen spieren in de nek. Door een manueel therapeut kunnen niet goed bewegende gewrichten worden gemobiliseerd/gemanipuleerd, hoge spierspanning worden gedetoniseerd en verminderde controle vanuit dieper gelegen nekspieren kunnen door middel van oefentherapie worden verbeterd.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut belt u dan terug. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Als u de pijn ondraaglijk vind of u maakt zich ernstig zorgen neem dan contact op met uw huisarts of raadpleeg www.thuisarts.nl

Lukraak op internet zoeken raden wij af.