Neerplastiek

Meer informatie over neerplastiek

U heeft last van aanhoudende schouderklachten die worden veroorzaakt door de (ontstoken) slijmbeurs en/of inklemming van andere structuren in het schoudergewricht. Uw orthopeed kan er voor kiezen om een zogeheten ‘Neerplastiek’ te adviseren. Bij deze operatie wordt de (ontstoken) slijmbeurs verwijderd en wordt er eventueel wat kalk weggeschrapt onder het schouderdak. Het doel van de operatie is om u meer bewegingsvrijheid te geven waardoor de pijn zal verminderen.

Houd er rekening mee dat het herstel zo’n 3 maanden zal duren.

Mogelijk heeft u enige tijd na de operatie op advies van de orthopeed een sling of mitella. Een enkele keer gebeurt het dat postoperatieve pijn nog zo’n 2-3 maanden aanhoudt. Voor uw schouder zal het geen blijvende beperkingen opleveren.

Als fysiotherapeut kunnen we u helpen met het opbouwen naar het volledig gebruiken van de schouder, op het door u gewenste niveau.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut belt u dan terug. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Vanaf dag 1 na de operatie kunt u al starten met enkele oefeningen voor gewrichten rondom de schouder, deze zult u in het ziekenhuis meekrijgen. Ongeveer 4 dagen na de operatie kan worden gestart met oefeningen voor het schoudergewricht zelf, deze oefeningen zult u van ons meekrijgen.

Als u de pijn ondraaglijk vind of u maakt zich ernstig zorgen neem dan contact op met uw huisarts of raadpleeg www.thuisarts.nl

Lukraak op internet zoeken raden wij af.