Met ingang van vandaag is ADFYS Paramedisch Centrum partner van Orthoparc, een innovatieve orthopedische kliniek.

Voor de patiënt heeft Orthoparc een aantal voordelen t.o.v. bijvoorbeeld een ziekenhuis.
De voordelen op een rij:
Korte toegangstijd. Bij Orthoparc wordt de wachtlijst meestal bepaald door de levering van bijvoorbeeld een 3d-geprinte mal. Patiënten kunnen binnen twee weken terecht op onze poli.
Orthoparc werkt met het concept ‘Rapid recovery’. Dit betekent een snelle mobilisatie na de operatie. Om dit mogelijk te maken heeft Orthoparc een speciaal anesthesie- en medicatieprotocol ontwikkeld. In bijna alle gevallen betekent dit dat patiënten de dag van operatie weer naar huis mogen.
Orthoparc zet innovatieve operatietechnieken in, waaronder de Signature Total knee, waarmee de prothese aan de hand van een 3d-mal in de knie wordt uitgelijnd.
Orthoparc heeft persoonlijk contact hoog in het vaandel staan. De patiënt zal bij de intake, operatie en nacontrole altijd zelf de behandelend arts zien.
Orthoparc wordt altijd vergoed door de zorgverzekeraar, ook als er geen contract is met deze verzekeraar (zoals ook bij ziekenhuizen het geval is).
De patiënt herstelt in de eigen thuissituatie onder begeleiding van de eigen therapeut, maar het is altijd mogelijkheid om contact te hebben met de fysiotherapeut van Orthoparc.
Orthoparc is 24/7 bereikbaar, mochten er zich in de thuissituatie toch problemen voordoen.
Hoog gespecialiseerde specialisten, de meeste van onze specialisten zijn gepromoveerd op specifieke en in Nederland niet veel voorkomende ingrepen.
Patiënten kunnen bij Orthoparc terecht voor de volgende ingrepen:
o Totale heupprothese
o Totale en Hemi knieprothese
o Conversie van Hemi naar Totale knieprothese
o Patellastabilisatie (tuberositas transpositie, MPFL-reconstructie en Trochlea osteotomie)
o Kniekijkoperatie (incl. meniscusoperatie)
o Heupkijkoperatie (Pincer/CAM resectie, Labrumfixatie en -resectie)
o Voorstekruisbandreconstructie
o Standbeencorrectie
o Hallux valgus
Tot slot krijgt Orthoparc hoge patiëntbeoordelingen en heeft Orthoparc voor haar knie- en heupprothese operaties de beste beoordeling gekregen in de Elsevier Beste Kliniekentest 2021.