Scootmobiel Training

Scootmobieltraining houdt training in op het gebied van leren rijden met een scootmobiel. Dit betekend dat u leert hoe de scootmobiel werkt, wat de regels in het verkeer zijn en hoe u bepaalde vaardigheden met de scootmobiel kunt uitvoeren. Na de scootmobieltraining heeft u de vaardigheden van het scootmobiel rijden geleerd, weet u hoe u de scootmobiel kunt bedienen en kunt u veilig deelnemen aan het verkeer.

De ergotherapeut zal de eerste behandeling bij u thuis komen en zal beginnen met een kennismaking. Om de trainingen goed u op te laten aansluiten wil de ergotherapeut u leren kennen om onder andere ook uw leerstijl te bepalen. Daarna zal de training starten. De eerste trainingen zullen gericht zijn op het bedienen van de scootmobiel en de basisvaardigheden. Daarna zullen de overige vaardigheden zoals achteruit rijden, inparkeren, in een smalle ruimte rijden aan bod komen en geoefend worden. Tijdens de trainingen zullen ook de verkeersregels aan bod komen.  Zodra u alle vaardigheden onder de knie heeft, is de training klaar en kunt u zelfstandig scootmobiel rijden.

Scootmobieltraining valt onder de ergotherapeutische behandeling en wordt dus vergoed. Kijk voor meer informatie over vergoedingen van ergotherapie bij ‘ergotherapie algemeen’.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut belt of mailt u dan terug.