SeniorFit

Fitness voor ouderen onder begeleiding van fysiotherapeuten

Tijdens SeniorFit beweegt u met een kleine groep en onder deskundige begeleiding om fit en gezond te blijven. Het is gericht op ouderen die (weer) willen gaan bewegen en hierbij bewust kiezen voor veilig en verantwoord bewegen in een passende setting. Wij geven deze vorm van fitness op de volgende locaties: ADFYS Paramedisch Centrum Leerdam en ADFYS Medisch Centrum Parijsch.

In een ontspannen sfeer wordt bewogen en getraind. Het plezier (in bewegen) staat voorop en er is tijd en ruimte voor een (goed) gesprek. De muziek staat nooit te hard. In verschillende groepen zijn sociale contacten ontstaan die verder gaan buiten Adfys.

Goede begeleiding, voldoende aandacht en kennis van zaken zorgen voor een veilige en verantwoorde training. Bovendien werken we met speciale trainingsapparatuur, evalueren we regelmatig met je en zorgen we dat we op de hoogte zijn van je gezondheid en veranderingen daarin. We herkennen signalen van overbelasting en passen waar nodig de training aan. Ook met bepaalde ziektes en aandoeningen kan je gewoon bij ons terecht omdat we maatwerk leveren en je niet uit het oog verliezen.

In een groep van maximaal 6-8 personen wordt een gezamenlijke warming-up en cooling down gedaan. Hierna gaat u begeleid, zelfstandig, aan de slag op de verschillende cardio- en krachtapparaten en/of er worden groeps- en individuele oefeningen in de vrije ruimte aangeboden. Het is een combinatie van conditie-, kracht- en balanstraining.

We bieden een aantal vaste trainingstijden aan waarop gegarandeerd professionele begeleiding aanwezig is. We houden de groepsgrootte beperkt. Kwaliteit gaat vóór kwantiteit. Dit houdt in dat bepaalde tijden mogelijk niet meer beschikbaar zijn. In overleg zal gekeken worden welke groep nog ruimte heeft en past bij u.

SeniorFit is geschikt voor 55 jaar en ouder en duurt 50 minuten. Er zijn mogelijkheden om 1-2 x per week te trainen.

Your Content Goes Here
Your Content Goes Here, Your Content Goes Here

Trainingstijden:

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag
10.05-10.55 u (Leerdam) 10.05-10.55 u (Culemborg) 9.15-10.05 u (Leerdam) 10.05-10.55 u (Leerdam)
10.55-11.45 u (Leerdam) 10.55-11.45 u (Leerdam) 10.05-10.55 u (Leerdam) 10.55-11.45 u (Leerdam)
14.15-15.05 u (Leerdam) 14.40-15.30 u (Culemborg)
Ik wil een afspraak maken