Spier-peesklachten

Meer informatie over spier-peesklachten:

Een pees is het verlengstuk van de spier, waarmee hij aanhecht aan het bot. Bij langdurige overbelasting kan de pees gaan irriteren.
Klachten die men ervaart zijn pijn, mogelijk een verdikking en ochtendstijfheid.

Het afstemmen van de belasting en de belastbaarheid is erg belangrijk. Indien men teveel gaat belasten kan dit het herstel vertragen. Gemiddeld duurt het herstel acht tot twaalf weken.

Indien men blijft overbelasten kunnen de klachten verergeren. Als er pijn in rust optreedt wordt men gedwongen om relatieve rust te houden. Het opbouwen van activiteiten op een rustig niveau is belangrijk.

Excentrische oefeningen kunnen uitkomst bieden bij het stimuleren van de doorbloeding en om de pees weer te versterken.
Belangrijk is om in beweging te blijven, maar dan op een lagere intensiteit. Er zijn veel mogelijkheden om te belasten binnen de pijngrens.
Daarnaast kunnen massages en fricties een uitkomst bieden. Hierbij wordt het herstel van de pees extra gestimuleerd.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut van ADFYS Paramedisch Centrum belt u dan terug. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Blijf bewegen binnen de pijngrens en ga aan de slag met specifieke oefeningen voor de desbetreffende spier.

Als u de pijn ondraaglijk vind of u maakt zich ernstig zorgen neem dan contact op met uw huisarts of raadpleeg www.thuisarts.nl

Lukraak op internet zoeken raden wij af.