Verstuikte enkel

Meer informatie over verstuikte enkel

Wanneer de voet te ver naar binnen of naar buiten draait kan de enkel verzwikt worden. Vaak verrekt u de enkelbanden. Hierdoor wordt de enkel dik en kan de enkel blauw worden.

Het afstemmen van de belasting en de belastbaarheid is erg belangrijk. Gemiddeld duurt het natuurlijk herstel 6 tot 8 weken, mits op de juiste manier belast.

De enkel kan instabiel aanvoelen na een verstuiking. Belangrijk is om de enkelspieren sterk te maken, met voldoende stabiliteit om te voorkomen dat het nog een keer gebeurd.

.

In de eerste fase bestaan behandelingen uit het reduceren van zwelling en pijn, en vervolgens het opbouwen van de beweeglijkheid en de stabiliteit.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut belt u dan terug. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Blijf bewegen binnen de pijngrens en vraag uw fysiotherapeut naar balansoefeningen.

Voor tips en adviezen kijkt u op: https://www.veiligheid.nl/voorkomblessures/algemene-tips-blessures/blessures-film-feiten/enkelblessures

Als u de pijn ondraaglijk vind of u maakt zich ernstig zorgen neem dan contact op met uw huisarts of raadpleeg www.thuisarts.nl

Lukraak op internet zoeken raden wij af.