Ziekte van Bechterew

Meer informatie over ziekte van Bechterew

De ziekte van Bechterew is een uitingsvorm van reuma waarbij zichtbare afwijkingen worden gezien of een Röntgenfoto van het bekken en de lage rug. De oorzaak kan erfelijk zijn maar dat hoeft niet. Verwarrend kan zijn dat er vele termen in omloop zijn: de ziekte van Bechterew, de ziekte van Marie-Strumpell, spondylitis ankylopoetica, ankyloserende spondylitis (AS) en spondylartropathie(ën) waarbij nog geen afwijkingen op de foto zichtbaar zijn

Als u deze aandoening éénmaal hebt gaat het niet meer over.

Chronische pijn en stijfheid rond de heupen, billen en laag in de rug. Soms ook ontstekingen in andere gewrichten. Oogklachten, darmklachten en huidklachten. Klachten aan peesaanhechtingen, voornamelijk de achillespees.

Wij kunnen u helpen met gerichte oefeningen waarmee u uw beweeglijkheid, houding en spierkracht zoveel mogelijk op peil houdt.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut van ADFYS Paramedisch Centrum belt u dan terug. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Regelmatig oefenen en bewegen, met name in periodes waarin ontstekingsverschijnselen op de achtergrond staan. Goede begeleiding, zoals tijdens onze FysioFit groepen, is belangrijk.

Voor meer detailleerde en betrouwbare informatie kunt u kijken op http://www.reumafonds.nl.

Lukraak op internet zoeken raden wij af.