Bekkenbreuk

Meer informatie over een bekkenbreuk

Een bekkenbreuk of -fractuur kan op verschillende manieren ontstaan. Één van de meest voorkomende is een verkeersongeval. Het bekken kan op diverse plaatsen breken.

Soms treedt een breuk op bij een relatief gering trauma of zelfs spontaan. Dan moet gedacht worden aan bijvoorbeeld osteoporose, een tumor of cyste.

Dit is geheel afhankelijk van de aard, de oorzaak en de behandeling. Raadpleeg hiervoor uw behandelend arts.

In de meeste gevallen is een periode van relatieve rust, al of niet met een brace, voldoende. Bij ernstiger gevallen kan operatief ingrijpen en/of een gipscorset nodig zijn.

Bij het weer oppakken van dagelijkse activiteiten kan een stapsgewijs opgebouwde revalidatie nodig zijn welke bestaat uit oefeningen en adviezen met betrekking tot houding en belasting.

Indien nodig zal uw behandelend arts dit voorschrijven.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut van ADFYS Paramedisch Centrum belt u dan terug. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Hou vast aan de adviezen en leefregels van uw behandelend arts. Als u deze niet hebt gekregen: vraag er om. Meestal is er een revalidatieprotocol beschikbaar.