Handtherapie

Handtherapie in Culemborg en Leerdam

ADFYS Paramedisch Centrum levert handtherapie in Culemborg en Leerdam. In Culemborg op de lokatie De Dreven en in Leerdam aan het Dokter Reilinghplein nr. 16 door onze handtherapeute Jolanda Seldenrijk-van Horssen.

  • U kunt zonder verwijzing van een arts bij ons terecht.
  • Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Jolanda Seldenrijk-van Horssen

In verband met fikse pijnklachten in mijn duimmuizen wendde ik mij tot Jolanda. Ik dacht dat het versleten zou zijn en maakte mij zorgen over de toekomst. Met goede uitleg en wat eenvoudige oefeningen waren de klachten binnen enkele weken vrijwel verdwenen. En wat zo fijn is: zodra ik weer wat voel doe ik de oefeningen en helpt dat meteen weer. Ik kan weer werken zonder pijn en angst voor de toekomst.

dhr. V. 59 jaar, Verbaasd over het snelle resultaat

Ik ben 8 januari in Rotterdam geopereerd aan mijn hand. (Trapeziumexcisie) De nazorg in Gorinchem na de operatie was matig en er was weinig voortgang. Polsgewricht en hand bleven pijnlijk en strak. Na al de eerste behandeling van Jolanda was er veel verbetering.

Jolanda Seldenrijk heeft mij na al de eerste behandeling (Tractie en massage) geweldig geholpen Verbluffend!! Mijn hand en pols is nu na twee behandelingen veel soepeler en minder pijnlijk.

Mw. Anoniem, 73 jaar, Verbluffend!

Minder pijn en/of beperking van uw handfunctie. Onmisbaar voor dagelijkse bezigheden als zelfverzorging, schrijven en werk.

Door trauma’s (in Nederland 70.000 gevallen per jaar), aangeboren handletsels en letsels die men langzaam opbouwt ontstaan problemen als:

  • Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)
  • CMC1 artrose (slijtage van het duimgewrichtje)
  • Fracturen in de pols en hand
  • Peesletsels
  • Peesontstekingen
  • Triggerfinger
  • Instabiliteit
  • Pre- en postoperatieve begeleiding/behandeling

Deze kunnen tot pijn, bewegingsbeperking, krachtsverlies en verlies van functie.

Er zal tijdens het eerste contact met de handtherapeut worden gekeken naar de achtergrond en de oorzaak van de klacht. Indien er meer informatie nodig is voor een goede diagnose of behandeling zal de therapeut contact opnemen met de verwijzer of u vragen dit zelf te doen.

Tijdens de eerste afspraak met een gespecialiseerde handfysiotherapeut wordt gekeken naar de achtergrond en de oorzaak van de klacht. Daarna wordt in overleg met u de behandeling opgestart (los bewegen van gewrichten, littekenbehandeling of specifieke oefeningen) of bijvoorbeeld alleen adviezen gegeven. Een handtherapeut kan indien nodig ook een op maat gemaakte spalk voor u aanmeten.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten over handtherapie of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Jolanda Seldenrijk belt u dan terug.

Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.