MEDICAL TAPING

Wat is het en wat levert het u op?

De tape die bij medical taping wordt gebruik is CureTape; dit ondersteunt c.q. activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid in te perken.

De effecten in het kort:

  • Activering/regulering van de bloedcirculatie en lymfeafvoer
  • Verbetering van de spierfunctie
  • Ondersteuning van de gewrichtsfunctie
  • Pijndemping
  • Neurofysiologische en segmentale beïnvloeding

Hoe werkt het?

Het Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten maar tevens de spierfunctie, bloed en lymfcirculatie stimuleert en ondersteunt. De tape die hierbij wordt gebruikt is CureTape, deze elastische tape ondersteunt en activeert het lichaamseigen herstel zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De CureTape is elastisch en gemaakt van katoen, de kleeflaag is hypoallergeen en is waterproof.

Waar bestaat de behandeling uit?

De behandeling kan alleen uitgevoerd worden door een therapeut die een cursus heeft gevolgd voor het “Medical Taping Concept”.
Tijdens de intake zal de therapeut beoordelen of het toepassen van de tape noodzakelijk is of niet.
De tape wordt met een vooraf bepaald percentage rek op de huid geplakt en kan daarom een klein beetje trekken en jeuken. Gemiddeld kan de tape 5 dagen blijven zitten. U kunt de tape laten zitten wanneer u gaat douchen.
Indien de tape een meerwaarde heeft voor de behandeling en het herstel, zal de toepassing eens per week worden herhaald.

Nog vragen?

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut belt u dan terug. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.