Diëtist(en)

Diëtist in Culemborg en Leerdam

De diëtisten van ADFYS Paramedisch Centrum leveren sinds 2005 diëtetiek in Culemborg en sinds 2013 ook in Leerdam. Onze diëtisten behandelen kort en effectief waar mogelijk en langdurig en intensief waar nodig. Daarmee boeken wij met onze behandelingen al jaren een bovengemiddeld resultaat en een hoge klanttevredenheid. Wij hebben 2 locaties in Culemborg en 1 (centrale) locatie in Leerdam, we zijn dus altijd dicht bij u in de buurt! Indien medisch noodzakelijk behandelen wij ook aan huis.

Wat doen we?

De ADFYS diëtisten zijn dé deskundigen op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Daarnaast is de diëtist óók een kenner als het gaat om lekker eten en het aanbod in de supermarkt. Juist die combinatie maakt dat de diëtist u heel praktisch kan adviseren, met duidelijke adviezen die u meteen kunt toepassen. De titel diëtist is wettelijk beschermd. Een diëtist heeft een vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek gevolgd. Dit betekent dat niet zomaar iedereen zich diëtist kan noemen.

De diëtist is er voor verschillende vragen en problemen, denk bijvoorbeeld aan:

 • Gewichtsproblemen (over- en ondergewicht),
 • Diabetes,
 • Hart- en vaatziekten,
 • Laag bloedsuikerspiegel (hypoglykemie),
 • Hoge bloeddruk,
 • Hoog cholesterol,
 • Darmklachten,
 • Advies over vegetarische voeding,
 • Algemene adviezen over gezonde voeding.

Als u een voeding-/diëetadvies wilt kan dat op advies van uw behandeld arts of op eigen initiatief. Bij het eerste consult zullen we naar verschillende zaken kijken naar aanleiding van de verwijzing of de hulpvraag. Samen bekijken we hoe het huidige eet- en leefpatroon is. Zonodig geven we uitleg en adviezen om de eetgewoontes aan te passen. Bij de vervolgconsulten gaan we dieper in op deze adviezen en zullen de diëtisten u helpen bij het aanleren van de nieuwe gewoontes. Gewicht of kilo’s zijn niet het belangrijkste meetpunt. Wij hechten meer waarde aan het overbrengen van het belang van een gezond en verantwoord voedingspatroon. Hierdoor zul je je fitter en energieker voelen en is het volhouden van de nieuwe eetgewoontes makkelijker. We meten wel de buikomvang om te weten of er verhoogd risico is voor de gezondheid. Als laatste is het belangrijk dat mensen kunnen genieten van lekker en gezond eten en dat ze ervaren wat dat met ze doet.

Heeft u een verwijsbrief nodig?

Wél een verwijsbrief nodig (van een arts):

 • CZ / Delta Lloyd / Ohra (uzovi 9664)
 • De Friesland (uzovi 7084)

Voor de overige zorgverzekeraars heeft u géén verwijsbrief nodig.

Voor diabetes en cardiovasculair risicomanagement werken de diëtisten van ADFYS Paramedisch Centrum samen met BV Chronische Zorg Gelders Rivierenland (Culemborg) en Zorggroepen BV Ondernemende Huisartsen Gorinchem (Leerdam). Hiervoor wordt u via uw huisarts of praktijkondersteuner verwezen.

Met welke zorgverzekeraars hebben wij contracten?

Wij hebben voor diëtetiek contracten met alle zorgverzekeraars.

Samen met u kijken we of uw klachten in aanmerking komen voor vergoeding. Verder vragen we u of u in het lopende kalenderjaar al diëtetiek hebt gehad. Zodat u duidelijk hebt of en in hoeverre de kosten worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

Meer informatie over kosten/vergoeding van diëtetiek treft u hier.

Wat kunt u verwachten?

AANMELDING
U kunt zonder verwijsbrief terecht. Wat we wel nodig hebben is een geldig legitimatiebewijs.

ONDERZOEK & BEHANDELPLAN
We brengen uw hulpvraag in kaart en kijken hoe u het beste kunt worden behandeld.
Individueel, duur: 60 minuten.

BEHANDELING
Wij behandelen u individueel en doelgericht. Duur: 15-60 minuten. Het aantal sessies hangt mede af van de hulpvraag.

EVALUATIE
We kijken regelmatig of we op de goede weg zijn. Bij twijfel raadplegen we een collega of we verwijzen door.

AFRONDING & NAZORG
We geven oefeningen en/of handvatten om herhaling te voorkomen.
We rapporteren we naar uw arts en we sluiten uw dossier.

Informatie over wachttijd

Als u een afspraak wilt maken proberen wij u altijd zo snel mogelijk te plannen. Wij streven naar een maximale wachttijd van 2 dagen, bij acute klachten proberen wij u dezelfde dag te plannen.

Als u nog vragen heeft?

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut belt u dan terug. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.