Met de OriGENE-methode zijn sinds 2005 vele tienduizenden patiënten met succes behandeld. Er worden medio 2015 door ongeveer 260 gecertificeerde manueel-fysiotherapeuten maandelijks circa 20.000 OriGENE-behandelingen door heel Nederland en Duitsland  uitgevoerd.

In veel gevallen helpt OriGENE om klachten te doen afnemen tot zelfs verdwijnen, het effect is aanmerkelijk beter dan conventionele oefentherapie. Bovendien heeft het géén bijwerkingen en risico’s zoals medicijnen of operatief ingrijpen.

lage rugklachten OriGENE

Het OriGENE-concept maakt een volledig op de patiënt afgestemde behandeling van rugklachten mogelijk. Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaak. De behandeling wordt onder begeleiding en toezicht van uw fysiotherapeut uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel aan de hand van zorgvuldig opgestelde protocollen. De methode en het toestel werden ontwikkeld onder leiding van de Nederlandse sportarts Frank Bertina. U kunt over het ontstaan meer lezen op; http://www.lagerugklachten.nl/de-behandeling/over-origene

Het OriGENE-toestel combineert een aantal belangrijke eigenschappen. Zo wordt de strekbeweging van de onderrug volledig geïsoleerd door bijbewegingen van benen en bekken onmogelijk te maken. Tevens wordt de aard van de belasting die het toestel oplegt, volledig aangepast aan uw individuele mogelijkheden en beperkingen. De behandeling wordt derhalve geheel op u als individu afgestemd (klacht, lengte, gewicht, kracht, mogelijkheden etc.),  waarbij de therapeut het toestel instelt met behulp van 8 variabelen.

De behandeling kost  weinig tijd (circa 15 a 20 minuten per behandeling) en vindt éénmaal per week plaats. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht. In de periode daarna wordt aangeraden om met intervallen van 1-3 maanden evaluatiemomenten in te lassen, waarbij men opkomende rugklachten meestal in korte tijd afdoende kan behandelen of voorkomen.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut belt u dan terug. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Uitgebreide informatie kunt u vinden op  www.lagerugklachten.nl. Daar kunt u meer lezen over o.a. wetenschappelijk onderzoek, voor wie de behandeling geschikt is en voor wie niet, ervaringen van andere patiënten e.d.

Recente systematische reviews van wetenschappelijke publicaties laten zien dat bij aspecifieke rugklachten een active recovery benadering met oefentherapie (kosten-) effectiever is dan reguliere fysiotherapie. Uit deze reviews blijkt dat bij patiënten met chronische rugklachten de effecten meestal slechts kortdurend en klein zijn. Er worden verbeteringen gemeld van maximaal 10%, terwijl  15-20% als klinisch relevant wordt beschouwd. De praktijk- en onderzoek laten echter zien dat de OriGENE-rugtherapie aanzienlijk beter scoort dan bovenstaande percentages. Ook bij mensen met jarenlange chronische rugklachten die al van alles hadden geprobeerd.
OriGENE werd geïntroduceerd in 2005, wordt thans in Nederland gebruikt door circa 325 fysio-en manueel therapeuten en heeft zich inmiddels bij vele tienduizenden patiënten in de praktijk bewezen. Daarnaast initiëren en ondersteunen we ook wetenschappelijk onderzoek. Hieronder treft u ter verdere informatie diverse onderzoeksresultaten aan, alsmede publicaties over Origene die verschenen in gerenommeerde internationale wetenschappelijke tijdschriften, zoals SPINE (peer reviewed) en The Journal of Sportsmedicine and Physicalfitness.

Klik hier voor alle wetenschappelijke publicaties.

Vrij ernstige lage rugklachten, na enkele behandelingen is de pijn verdwenen en de mobiliteit sterk verhoogd. Ik ben weer in staat mijn beroep als uitvoerend musicus te hervatten.

Willem van Merwijk, 1960

Goed resultaat, ik raad het iedereen aan die rugklachten heeft.

Anoniem, Leerdam

Longinhoud 45%, haperende ademhaling, rug/nekspieren kramp en pijn. Nu sterk verbeterde ademhaling, rug en nek kunnen weer “recht” gehouden worden en de pijn is minder. Een verbeterde levenskwaliteit.

Dhr. D. Chaigneau, 1955