Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Wat is de GLI?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) wordt sinds 2019 onder voorwaarden vergoed vanuit de basisverzekering en gaat niet ten koste van het eigen risico. De GLI duurt twee jaar. In deze periode werken volwassenen met overgewicht aan hun leefstijl, gezonder eten en duurzame gedragsverandering. Deelnemers krijgen advies en begeleiding in gezond eten en bewegen en daarnaast is er ook aandacht voor stress en ontspanning. Een GLI is deels in groepverband en deels individueel.

Waarom GLI?

Met alleen minder eten en meer bewegen vallen de meesten niet blijvend (duurzaam) af. Vaak loop je tegen het “jo-jo” effect aan, je valt af en na verloop van tijd kom je toch weer aan, vaak met nog wat kilo’s extra erbij. Dat is niet wat je wilt. De GLI is speciaal ontwikkeld en opgezet om te helpen om wel duurzaam af te vallen. Daarmee voel je je niet alleen beter in je vel maar je vermindert ook de risico’s voor chronische ziektes zoals bijvoorbeeld diabetes type 2 en alle nare gevolgen daarvan.

SLIMMER in Leerdam.

Vanaf januari 2023 starten we met “SLIMMER”. SLIMMER is een erkende GLI voor volwassenen met overgewicht en/of een verhoogd gezondheidsrisico. Een multidisciplinair team, die bestaat uit een diëtist, fysiotherapeut en een leefstijlcoach, ondersteunt jou bij het aanleren en aanpassen van jouw leefstijl. Bij Adfys vind je deze zorgprofessionals allemaal onder één dak waardoor de lijntjes kort zijn en daar heb jij als deelnemer voordeel van. SLIMMER is deels individueel en deels in een groep van maximaal 12 deelnemers. 

Vergoeding SLIMMER.

SLIMMER wordt volledig vanuit het basispakket vergoed en gaat niet ten koste van het eigen risico. Wel is een verwijzing van de huisarts nodig.

Voor meer informatie over SLIMMER, klik hier

Afspraak maken Slimmer