Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Wat is de GLI?

De GLI staat voor gecombineerde leefstijlinterventie. In een periode van twee jaar werken volwassenen met overgewicht of obesitas aan hun leefstijl, gezonder eten en duurzame gedragsverandering. Deelnemers krijgen advies en begeleiding in gezond eten en bewegen en daarnaast is er ook aandacht voor stress en ontspanning. Een GLI is deels in groepverband en deels individueel.

Waarom GLI?

Met alleen minder eten en meer bewegen vallen de meesten niet blijvend (duurzaam) af. Vaak loop je tegen het “jo-jo” effect aan, je valt af en na verloop van tijd kom je toch weer aan, vaak met nog wat kilo’s extra erbij. Dat is niet wat je wilt. De GLI is speciaal ontwikkeld en opgezet om te helpen om wel duurzaam af te vallen. Daarmee voel je je niet alleen beter in je vel maar je vermindert ook de risico’s voor chronische ziektes zoals bijvoorbeeld diabetes type 2 en alle nare gevolgen daarvan.

SLIMMER in Leerdam

Vanaf 2023 starten we met “SLIMMER”. SLIMMER is een erkende GLI voor volwassenen met overgewicht en/of een verhoogd gezondheidsrisico. Een multidisciplinair team, die bestaat uit een diëtist, tevens leefstijlcoach, en een fysiotherapeut, ondersteunt jou bij het aanleren en aanpassen van jouw leefstijl. Bij ADFYS vind je deze zorgprofessionals allemaal onder één dak waardoor de lijntjes kort zijn en daar heb jij als deelnemer voordeel van. SLIMMER is deels individueel en deels in een groep van maximaal 12 deelnemers. 

Vergoeding SLIMMER

SLIMMER wordt volledig vanuit het basispakket vergoed en gaat niet ten koste van het eigen risico. Wel is een verwijzing van de huisarts nodig.

Voor meer informatie over SLIMMER programma, klik hier

Heel fijn personeel die betrokkenheid toont tijdens het sporten en tijdens onze GLI bijeenkomsten. Ik voel me veilig op de locatie en bij het personeel. Tijdens het sporten loopt er altijd begeleiding rond die tips geven en je handeling corrigeren wanneer je de oefeningen niet goed uitvoert.

Mw. D. van P., 30 jaar, ***** sterren

In ben zeer tevreden over Yumin ,Gideon en Maarten. Zeer bekwame en vriendelijke begeleiders die de tijd voor je nemen . En met je meedenken wat voor jou het beste werkt. Er wordt meegedacht bij het sporten, wat jij mag en aan kan, bij eventuele blessures ed. Zeer vriendelijk en vakkundig personee.

Mw. A. N., 59 jaar, ***** sterren

Heel erg tevreden over de GLI traject, heb er veel van geleerd, en kan altijd met vragen bij Yumin , Gideon en Maarten terecht.Echt super 🙏

Praktijk lokatie Leerdam, voor mij een thuis wedstrijd, lekker dichtbij, en makkelijk bereikbaar. Super tevreden.

Mw. G.T., 63 jaar, ***** sterren

GLI team en cursus: het team zet zich in voor je welzijn en houdt de voortgang en vorderingen goed in de gaten. Mede door hun aanpak is de sfeer erg goed. Inhoudelijk is de cursus goed, erg veel info in relatief korte tijd, soms iets teveel.

Astrid, 55 jr., ***** sterren
Mw. L. 34 jr., ***** sterren

Fijne groep en begeleiding. Goede adviezen. Enige verbetering zou zijn in het schema: Liever een jaar iedere 14 dagen dan een half jaar iedere week. Zo heb je meer tijd om de activiteiten en stof te behandelen.

Dhr. T., 58 jr., ***** sterren