Jolanda Seldenrijk-van Horssen

 

Mijn naam is Jolanda Seldenrijk- van Horssen. Sinds 2010 ben ik bij ADFYS werkzaam als Algemeen fysiotherapeut en sinds 2013 als Oedeemtherapeut. Daarnaast ben ik sinds 2015 ook werkzaam als Handtherapeut. Aansluitend aan mijn stage ben ik bij ADFYS werkzaam gebleven en ben ik vooral op locatie De Dreven te vinden. Voor Handtherapie ben ik ook op woensdag aan het einde van de ochtend in Leerdam beschikbaar. Mijn werkzaamheden bestaan uit het behandelen van patiënten binnen de algemene fysiotherapie, maar ook voor de Oedeem- en Handtherapie. Dat kan in de behandelkamer zijn, maar eveneens in de oefenzaal. Patiënten of cliënten die niet meer naar de praktijk kunnen komen behandel ik ook thuis. Daarnaast begeleid ik verschillende groepen Fysiofit.

In het behandelproces vind ik het belangrijk dat de patiënt meedenkt en meewerkt naar een einddoel dat realistisch is. Bij het werken aan herstel is het belangrijk om te beseffen wat de oorzaak van de klacht is en wat wij daar als fysiotherapeut aan kunnen doen, maar ook wat een patiënt daarin zelf kan doen. Vaak is het namelijk zo dat een klacht ontstaat doordat iemand bepaalde beweegpatronen heeft aangeleerd. Dat gaat allemaal automatisch, en er zal dus een inspanning van zowel de therapeut als de patiënt nodig zijn om dit te veranderen. Op deze manier kan ook worden gewerkt naar een situatie waarin de klachten niet of minder snel terugkeren. En hoe fijn is het om daar zelf een aandeel in te hebben! Wat ik eveneens belangrijk vind is om te kijken naar wat iemand nodig heeft op korte of lange termijn, maar ook buiten de grenzen van de fysiotherapie. Er zijn namelijk veel meer mogelijkheden dan men denkt!

BIG registratie: 79912769704
AGB-code: 04-116670
Overige registraties: KNGF kwaliteitsregister 324172
Lid van: Schoudernetwerk Rivierenland

Werkzaam op de locaties:

De Dreven  in Culemborg en Paramedisch Centrum in Leerdam.