Diabetes Mellitus

Over Diabetes

Diabetes (suikerziekte), is een aandoening waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Er zijn twee typen. Bij type 1 maakt het lichaam geen insuline meer aan en moet u dit altijd bij spuiten. Bij type 2 maakt het lichaam te weinig van het hormoon insuline aan of het lichaam reageert niet meer goed op de insuline.

Onze aanpak

De diëtist kijkt samen met u wat er aan het huidige voedingspatroon veranderd kan worden om de glucosewaarden te laten dalen. In eerste instantie wordt dit gedaan aan de hand van de Richtlijnen Goede Voeding. U hoeft niet zomaar alle suikers weg te laten. Het is wel begrijpelijk dat we op moeten letten met puur suiker, maar bijvoorbeeld fruitsuikers kunnen prima ingepast worden in de voeding. 

Indien deze adviezen niet volstaat kan er ook gekeken worden naar een koolhydraatbeperkte of -arme voeding. Zie hiervoor ook de pagina over koolhydraatbeperkte voeding

Vragen?

Twijfelt u of de diëtist wat voor u kan betekenen? Neem dan contact op via de knop “Stel een vraag” hieronder. Wij zorgen dan dat de diëtist vrijblijvend contact met u opneemt.