Hoog Cholesterol

Te hoog cholesterol in uw bloed, ofwel Hypercholesterolemie

Hoog cholesterol (hypercholesterolemie) kan hart- en vaatziekten veroorzaken. Normaal maakt uw lichaam de juiste hoeveelheid cholesterol aan, maar soms is dat systeem uit balans. Er wordt dan te veel cholesterol aangemaakt of er wordt te weinig cholesterol uit het bloed verwijderd. 

Vaak merkt u helemaal niet dat het cholesterol te hoog is, terwijl het wel veel gevolgen kan hebben. Als hart- en vaatziekten in de familie voorkomen kan het geen kwaad om een keer uw cholesterol te laten meten. 

HDL en LDL 

Er zijn meerdere soorten cholesterol, de meest bekende zijn het HDL (goede cholesterol) en het LDL (slechte cholesterol). Het is belangrijk dat de waarden in balans zijn. Dus het HDL-cholesterol moet niet te laag zijn, waar we het LDL-cholesterol uiteraard niet te hoog willen hebben. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het totaal cholesterol, de ratio (verhouding tussen totaal cholesterol en HDL-cholesterol) en de triglyceriden. 

Onze aanpak.

De diëtist zal uitleg geven over de verschillende vetten in de voeding. Samen kijken jullie hoe u met de voeding de waarden kunt verbeteren. De adviezen zullen naast het gebruik van vet ook gericht zijn op de inname van energie en koolhydraten, omdat een teveel hiervan opgeslagen kan worden als triglyceriden. 

Vragen?

Twijfelt u of de diëtist wat voor u kan betekenen? Neem dan contact op via de knop “Stel een vraag” hieronder. Wij zorgen dan dat de diëtist vrijblijvend contact met u opneemt.