Koolhydraatbeperkte voeding

Het doel van koolhydraatbeperkte voeding

Begeleiding bij een koolhydraatbeperkte voeding kan u helpen om makkelijker gewicht te verliezen als dit met de Richtlijnen Goede Voeding niet lukt. Daarnaast kan het u ook helpen als uw bloedglucosewaarden te hoog zijn of juist als u wilt kijken of u minder medicatie kunt gebruiken. 

Bij een koolhydraatbeperkte voeding is het belangrijk 1 methode te gebruiken. Elke methode heeft een andere werking. Gaat u meerdere methoden door elkaar volgen dan zal u niet het gewenste resultaat boeken en kan het bijvoorbeeld ook bijdragen aan het ontregelen van het cholesterol. 

Grip op koolhydraten

Een te volgen methode is Grip op Koolhydraten. Dit is ontwikkeld door diëtist Yvonne Lemmers en werkt vanuit een koolhydraat-uur.  

Onze diëtist Renske is een zo gehete GOK-diëtist. Zij kan u hier veel over leren, meedenken voor nieuwe recepten, maar ook kan zij u helpen als het resultaat niet verloopt zoals gewenst. Als de adviezen goed gevolgd worden schakelt het lichaam van een koolhydraatverbranding over naar een vetverbranding. Dit zorgt voor meer vetverlies bij het afvallen en zorgt er ook voor dat u meer energie krijgt.  

De reden dat Renske via deze methode is gaan werken is het koolhydraat-uur. Deze is op verschillende manieren in te zetten en geeft mensen de mogelijkheid om bijvoorbeeld de warme maaltijd met het gezin mee te eten. 

Onze aanpak.

Er zijn verschillende manieren om koolhydraatbeperkt of koolhydraatarm te eten. De diëtist kijkt samen met u welke manier het beste bij u past. Dit kan bijvoorbeeld bepaald worden aan de hand van producten die u graag of juist liever niet gebruikt.  

Aan de hand van uw huidige voedingspatroon wordt er gekeken in welke stappen de voeding aangepast kan worden. Daarbij wordt extra goed gelet op de vetmassa. Als u op de juiste manier uw koolhydraten beperkt dan zal u bij het afvallen voornamelijk vetmassa verliezen. 

Vragen?

Twijfelt u of de diëtist wat voor u kan betekenen? Neem dan contact op via de knop “Stel een vraag” hieronder. Wij zorgen dan dat de diëtist vrijblijvend contact met u opneemt.