Ondervoeding, ongewenst gewichtsverlies en ondergewicht

Ondervoeding wordt vaak niet herkend.

Iedereen kan last krijgen van onbedoeld gewichtsverlies of ondervoeding.  

Het maakt niet uit of iemand overgewicht heeft, een gezond gewicht of juist een te laag gewicht. In alle situaties is het goed om na te gaan of er sprake is van ondervoeding.  

Over ondervoeding.

Bij ondervoeding krijgt het lichaam niet binnen wat het nodig heeft, of het verbruikt te veel. Dus ook als u blij bent met een paar kilo minder, maar u bent niet bewust aan het afvallen dan is het goed om na te gaan of u misschien ondervoed raakt.  

Door ondervoeding kunnen er allerlei klachten ontstaan zoals vermoeidheid, spierafbraak (sneller buiten adem, dagelijkse dingen worden steeds zwaarder) en langzaam helende wonden.  

Door uw inname te verbeteren zullen deze klachten verminderen. 

Onbedoeld gewichtsverlies.

Als er sprake is van onbedoeld gewichtsverlies zal de diëtist er samen met u voor zorgen dat het gewicht stabiel blijft of toeneemt. Als u wel graag wilt afvallen dan zullen jullie samen kijken of het op dit moment verantwoorde is om af te vallen, soms wordt de keuze gemaakt om hier even mee te wachten. 
Door het gewichtsverlies te stoppen kunnen ook de bijbehorende klachten verminderen.

Onze aanpak.

Samen met de diëtist wordt er gekeken waar de tekorten zitten. Zij geeft u adviezen om uw huidige voeding volwaardig te maken. Als de klachten erg heftig zijn, of als het met voeding niet lukt om de inname voldoende te verbeteren dan kan er ook naar aanvullende voeding gekeken worden. Het assortiment hiervan is de afgelopen jaren uitgebreid en verbeterd. Dus samen zoeken jullie naar een variant die u lekker vindt.

Vragen?

Twijfelt u of de diëtist wat voor u kan betekenen? Neem dan contact op via de knop “Stel een vraag” hieronder. Wij zorgen dan dat de diëtist vrijblijvend contact met u opneemt.