Schouderprothese

Meer informatie over Schouderprothese

Door toenemende klachten als gevolg van schouderartrose heeft uw orthopeed geadviseerd om een schouderprothese te laten zetten. Bij deze operatie zal het pijnlijke kraakbeen (deels) worden verwijderd en wordt er een kunstmatig gewricht geplaatst.

Reken erop dat het gehele revalidatieproces zo’n 6 maanden zal duren.

De pijnklachten die u aan de schouder heeft zullen verminderen. Mogelijk zal de beweeglijkheid van het gewricht ook iets verminderen (afhankelijk van het type prothese).

Na een immobilisatieperide van 6 weken in een sling of mitella zal gestart worden het oefentherapie. Hierin wordt opgebouwd van ondersteunde bewegingen naar het volledig zelfstandig bewegen. Uiteraard wordt gekeken naar uw hulpvraag en de activiteiten die u weer met uw schouder wilt kunnen uitvoeren.

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten of iets wil vragen over uw eigen situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op. De betreffende therapeut van ADFYS Paramedisch Centrum belt u dan terug. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook.

De eerste 6 weken zult u enkele oefeningen kunnen uitvoeren voor gewrichten rondom de schouder, deze krijgt u in het ziekenhuis uitgelegd. Vanaf de start van de fysiotherapie zult u ook oefeningen voor thuis meekrijgen.

Als u de pijn ondraaglijk vindt of u maakt zich ernstig zorgen neem dan contact op met uw huisarts of raadpleeg www.thuisarts.nl.

Lukraak op internet zoeken raden wij af.